σεβασμό στην παράδοση

έμφαση στην ποιότητα

Ανθότυρος

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί.Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυρίου λίγο πιο αλμυρού ,το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Χαρακτιρίζεται ως ένα ημίσκληρο ,επιτραπέζιο τυρί ,χρώματος λευκού ,χωρίς οπές με μία υφάλμηρη ,βουτυρώδη γεύση κάπως έντονη με πλούσια αρωματικά χαρακτιριστικά

Ανθότυρος

Κεφαλοτύρι

Το κεφαλοτύρι είναι σκληρό,αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως είναι σαγανάκι, ή προστίθεται σε φαγητά όπως τα μακαρόνια, το κρέας ή τα μαγειρευτά λαχανικά και τις τηγανητές πατάτες. Το κεφαλοτύρι ωριμάζει μετά τρείς μήνες. Ένα ώριμο κεφαλοτύρι, ενός χρόνου ή και περισσότερο, είναι πιο ξηρό και με δυνατότερη γεύση, τρώγεται σαν μεζές μαζί με ρακί είτε τριμμένο πάνω σε άλλα φαγητά.

Κεφαλοτύρι

Παρμεζάνα

Το γάλα που χρησιμοποιείται είναι υψηλής ποιότητας, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την διατροφή των ζώων.
Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό τυρί, το οποίο συνοδεύει τέλεια σαλάτες και ζυμαρικά, ενώ τρώγεται και σκέτο

Παρμεζάνα

Γραβίερα

Η γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει ο άνθρωπος. Παραδοσιακό σκληρό τυρί με συμπαγή ελαστική μάζα. Τυρί προπιονικής ζύμωσης με ελαφρός υπόγλυκη γεύση, βουτυρώδης λόγω του λίπους και ευχάριστες οργανοληπτικές ιδιότητες. Σημαντικό για την ανάδειξη της γεύσεις είναι ο χρόνος ωρίμανσης, η εποχή της συλλογής του γάλακτος και η περιοχή που τρέφονται τα ζώα. Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί σκέτο ή με μέλι.

Γραβιέρα

Μυζήθρα

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνετε πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να αποκτήσει μια όξινη ως υπόγλυκη γεύση, με πλούσια βουτυράτη υφή και μετρημένη αλμύρα. Η ωρίμανση γίνεται μέσα σε βαρέλι ξύλινο ή πλαστικό εξ΄ου και έχει πάρει και την ονομασία της. Αποτελεί βασικό συστατικό για τον παραδοσιακό κρητικό ντάκο μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα ,ρίγανη,κάπαρη και δυόσμο.

Μυζήθρα

Παρμεζάνα

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα σκληρό, αλμυρό, κίτρινο τυρί το οποίο φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα. Για την ακρίβεια για την παρασκευή ενός κιλού τυριού απαιτούνται 16 λίτρα γάλακτος.

.jpg

Ξυνομυζήθρα

Λευκό, μαλακό και κρεμώδες τυρί που παράγεται από την ανάμειξη του γάλακτος που απομένει μετά το πήξιμο της γραβιέρας με μικρή ποσότητα πρόβειου ή κατσικίσιου γάλακτος.

Ξυνομυζήθρα

Φέτα

Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα και θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας. Μπορεί να συνοδεύσει κάθε φαγητό και χρησιμοποιείτε σε πολλές συνταγές, είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στην γνωστή Ελληνική χωριάτικη σαλάτα, θεωρείτε το καλύτερο γέμισμα για τις τυρόπιτες και αποτελεί την βάση για την περίφημη χτυπητή.

Φέτα

Γραβιεράκι

Η «ναυαρχίδα» των κρητικών τυριών παράγεται κυρίως από πρόβειο γάλα. Η ωρίμανσή του διαρκεί από 3 έως 6 μήνες. Η γεύση του είναι πλούσια, γλυκιά, ελαφρά αλατισμένη, βουτυράτη και έχει το ευχάριστο άρωμα του γάλακτος. Το χρώμα της είναι ανοιχτό κίτρινο προς το λευκό, με στρογγυλές τρυπούλες.

Γραβιεράκι

Ανθότυρος Ξερός

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί.Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυρίου λίγο πιο αλμυρού ,το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Χαρακτιρίζεται ως ένα ημίσκληρο ,επιτραπέζιο τυρί ,χρώματος λευκού ,χωρίς οπές με μία υφάλμηρη ,βουτυρώδη γεύση κάπως έντονη με πλούσια αρωματικά χαρακτιριστικά.

Ανθότυρος

Πανεκκλησίας 1

ΒΙΠΕ Τυλίσου

Επικοινωνήστε μαζί μας

2810824932
&
2810230738

E-mail

info@xilourisaa.gr

xilourisAA All Rights Reserved.